It takes two to tango – tangorelatietherapie

De Argentijnse Tango is een dans van ontmoeting, afstemming en verbinding. Één hart, vier benen, wordt ook wel eens gezegd.

Deze therapievorm is bedoeld voor stellen die een stevige basis voelen onder hun relatie, maar tegelijk tegen terugkerende patronen aanlopen die lastig te hanteren zijn. Bijvoorbeeld op het vlak van communicatie (veel miscommunicatie, onbegrip en terugkerende onenigheid), intimiteit & kwetsbaarheid (moeite met toevertrouwen, delen van gevoelens en verlangens) of het gevoel elkaar langzamerhand kwijt te raken: “we delen nog zo weinig met elkaar”.

In de sessies werken we met elkaar aan het beantwoorden van relevante relatie-vragen: wat kenmerkt mij in het contact met deze ander? Hoe verbinden wij ons met elkaar in onze relatie? Wat zijn onze valkuilen en uitdagingen? Maar vooral ook: wat zou mij en mijn partner goed doen in deze relatie en hoe kunnen we op een andere manier, meer verbonden of afgestemd, met elkaar omgaan? De dans geeft mogelijkheden om te experimenteren met ander gedrag (de dans is het middel, niet het doel)

De therapie wordt gegeven door Joke Gerritsen, naast GZ-Haptotherapeut ook relatie-therapeut (inzichten uit haptonomie, geweldloze communicatie en EFT) en docente Argentijnse Tango.

https://www.famme.nl/verbeter-je-relatie-dans-de-tango/