top of page

Haptotherapie

Haptotherapie is een individuele begeleidingsvorm waar je leert je (weer) positief te verbinden met jezelf en je omgeving. Voelen en ervaren staan centraal. Door gesprekken, ervaringsoefeningen en aanraking, wordt letterlijk aan den lijve voelbaar wat er speelt. De therapeut zal je steeds aanmoedigen stil te staan bij je gevoel en dat serieus te nemen. Je voelt in je lijf wat er is en ook hoe je geneigd bent daar mee om te gaan. Bewustwording hiervan is al heel waardevol. De therapie is vervolgens gericht op groei.

Niet wegstoppen maar voelen.
Niet uithouden maar dragen.
Niet verharden maar verbinden.

De begeleiding start met een oriënterend intake-gesprek: wat brengt je hier en wat hoop je dat haptotherapie voor je kan betekenen? Ook de twee sessies daarna zijn doorgaans gericht op verkenning van je hulpvraag, maar dan ook al vanuit een haptonomische ervaring. Aan het einde van deze intakefase bespreken we of haptotherapie voor jou van waarde kan zijn en zo ja, waar we ons in de therapie op gaan richten.

Ben je verwezen door een psycholoog of huisarts, dan zal ik – in overleg met jou - contact met hen zoeken om af te stemmen.

Toepassingen van haptonomie

bottom of page